Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Fogászati lenyomatok, ideiglenes anyagok

A fogászati lenyomatok és ideiglenes anyagok azok az anyagok, amelyeket a fogorvosok használnak a páciens fogainak lemintázására, kezelésére és helyreállítására. A lenyomatok és az ideiglenes anyagok nagyon fontosak a fogorvosi kezelési folyamat során, mivel lehetővé teszik a fogorvosok számára, hogy pontosabb képet kapjanak a páciens fogainak állapotáról, valamint lehetővé teszik a fogak ideiglenes rögzítését és helyreállítását.

A fogászati lenyomatokat általában a páciens szájában lévő fogakról készítik el. A lenyomatok segítségével a fogorvosok pontosabb képet kapnak a fogak méretéről, alakjáról és pozíciójáról. A lenyomatokat általában lenyomatkanalak segítségével készítik el, amelyeket a páciens szájában kell elhelyezni, majd eltávolítani a lenyomatanyag gyártó által előírt időre. Az eltávolított lenyomatokat modellgipsszel kiöntik, majd az így kapott mintát használják a fogak helyreállítására.

Az ideiglenes anyagok közé tartoznak az ideiglenes korona és híd anyagok, ami segítenek, hogy a fogpótlás elkészültéig a páciensek ne maradjanak fog nélkül, így megőrizve ideiglenesen a fogak által nyújtott funkciókat és esztétikumot. Az ideiglenes koronák és ideiglenes hidak beragasztására szolgálnak az ideiglenes beragasztó cementek, melynek segítségével a pótlások ideiglenes beragasztását tudják elvégezni.